Torné Thuji
| Konu: YÊ MA iNQRARO Ptsi Ekim 13, 2008 11:53 pm | |
| YÊ MA INQRARO
Gosté, sıma é ke zoné ma zané Nıka venga pir u rayveru dané Memuré ma vé, peru dame, vané İyé ke wahiré berata Osmanané Qewlo, jar u diyaru ke caverdané
Dina olem zono, yé ma inqraro Kes mevazo ke jü het ra qeraro Qewl u qeraré pir u tolıvi piyaro Hata ewro, yé ma çıqa ke ax u zaro Qe ferq nékeno, kam mara, kam saro
Herkes zoneno, welat ca u waro Her heté ho pırré jar u diyaro Jare verde pir u tolıv piyaro Çıqa ke pir ver, tolıv déy dımaro
Névo piri vazé, no ma ré karo Rast ke mezoné, rae ré zeraro Kam ke ğeletino, caé ho daro Rae ra erjino, cıra ke bézaro
Cıra ke bé xevero, nézoneno Raa haqi ne muso, ne waneno Derdé ho pere, pul; boyna wazeno Ho keşi mesoyno, o pir nébeno
Pir nébeno, ke nefsi dıma sono Kam çewt u xırav, kam rast u pono Piro zé piri naye, qa rınd bızono Luzum ke keno, ho ki dare ra rono
Mara kes ne céro, ne ki kes coro Pir ke nézono, dano saré horo Mevazé, serva çımé der u doro Raa heq ré xırav vazo fam koro
Torné Thuji dest de her tım miyazo Kes, pir nébeno, tolıv ke mewazo Mevazé ke yé ma cümbüş u sazo Sema, beyit, deyiş, dém u duwazo Torné Thuji *Keşi ra né vame mara, ya saro | |
|