Torné Thuji
| Konu: MA EZ BiYU BOM C.tesi Nis. 24, 2010 12:39 pm | |
| MA EZ BiYU BOM
Gulsosıne sona çé cirana ho.
Cirana de huya newiye ama… Bédlis raé… Eslé hora ki Arebié. Cénika çéyi zof cénca. Zof ki rındeka. Namé ho Léyla wa.
Mérdé Léyla zof kokımo. Dara de puçha. Des u ses(16) domoné ho esté.
Gulsosıne, cénika çéyi ra pers-kena. Vana:
-Né waé haq kena! To, a no khokım çıra guret? Ma, to horé juyo de sareupay bıgureténe…
Cénike vana:
-Hewu daé daé! Ma mı o guret. Ez céniya déyiya diyineu(2.) Mıra ravér ki no kelx zeweciyae bi…
- A ki dedeçéna mına… Piyé mı ve dedé mı ra, ma rotime néyi… Eve derdé peru vi. Peré néyi gureti… kerdi zuqqumé ho. *-*-*
Gulsosıne cérena ra Léyla, cıra pers-kena. Vana ke:
-Waé sıma coru dané-péro? T ı ve hewiya ho ra…
Léyla vana: -Wii daé daé! Ma biyu kor, serva na (gımari) (rıxe) waa ho de danu-péro…
Dadımera ki vana:
-A mıré waa pila… A mıré biye wae, biye mae. Mıré biye stare. Ae ez kerdu pil… Juya de zof rında. -Lesa ho derga bariya… Rındekia ke dae sero hala... Mewe, meke… pro-sérke… *-*-*
Léyla vana:
-Ma haq esto waé… Domoné ho ki mıré zof rındiyé. Hemi ki zof pétiyé… Baqıliyé… Mı desta ki zé çéneka ozove feteliné. Qesa de mı dı nékené (Juya de mı dı nékené) Des domoni yé dayé, 6 ki yémıné… Yé mı ki zerar nékené…
Horé péro guriné, ané dané na kelxi... A no ki sono nacér, tiraku thil keno, park de moté céniyu beno, eve na halé ho...
Torné Thuji- 23.04.2010- (Taé domoni ki bayrem kené) | |
|