Torné Thuji
| Konu: DEDEMİZİN MEKTUBU Ptsi Mayıs 31, 2010 11:18 am | |
| Ah torunlarım!
Bakmayın, torun dediğime Hala da, sizi torun gördüğüme Size güvenip mutlu öldüğüme Pişman ettiniz, sizi torun bildiğime
Ax torunlarım
Duydum ki, artık beni anmıyorsunuz Masallarımı da anlatmıyorsunuz Hatta unuttunuz bile Şiirlerimi getirmiyorsunuz, dile
Ax torunlarım
Korkarım mezarlarımıza da uğramıyorsunuz Güneşe dönüp, kendi dilimizde iki la etmiyorsunuz Hele babamın, dedemin, büyük dedemin, büyük büyük dedemin Adlarını; çocuklarınıza vermiyorsunuz Belki de bilmiyorsunuz
Ax torunlarım
Yani onları tanımıyorsunuz Adımızı yaşatmıyorsunuz Peki siz kendinizi nasıl adlandırıyorsunuz Siz kendinize ad koyamıyorsunuz
Ax torunlarım
Yoksa! Adınızı artık başkaları mı veriyor Ne o olması gerektiğini başkaları mı diyor Yani onlarınki ile mi adlandırılıyor Öyle mi çağrılıyorsunuz
Ah torunlarım
Tevekkelli değil, kemiklerim sızlıyor Beni mezarımda rahatsız ediyor Bir de baykuş sesi geliyor Kemiklerimi kalbura çeviriyor
Ax torunlarım
Binlerce yıl çektik çile Bitiremediler kırmak ile Sona yaklaşmıştık bile 1514’te Moşige’ de Kalabilmiştik gene de Yeryüzünde Kendi dilimiz ile Sowdamız ile birlikte
Torné Thuji Memed | |
|