Bugün beni çok rahatsız eden bir haber okudum ve açıkçası çok tedirgin oldum.Malum anayasa değişikliği referandumu için siyasi partiler çeşitli mitingler düzenliyor.Ancak aralarında başbakan Erdoğan'ın söylemleri apayrı bir noktaya doğru gidiyor.Her gittiği ilde gitiği yerin sosyo-etnik yapısına göre konuşmasını değiştirerek bir yerde ak dediğine diğer yerde kara diyor.bu mitingleri düzenli takip ettiğinizde büyük tutarsızlıkların farkına rahatlıkla varabiliyorsunuz.
Ancak Erdoğan'ın görünürde Kılıçdaroğlu'nu,gerçekte ise onun şahsında alevileri hedef alan miting konuşmaları oldukça vahim bir hal almaya başladı..Bunun en iyi örneği ise Kılıçdaroğlu'na hitaben söylediği: 'önemli olan boy değil, soydur soy' söylemidir.Yani Kılıçdaroğlu'nun 'Dersimli Alevi' kimliğini belirterek aleviliği aşağılamaktadır.Bu metinleri iyi analiz etmekte fayda vardır.Bunlar, alevilere yüzyıllar boyunca zulümler yapan zihniyetin günümüzdeki temsilcileridir ve ne yazık ki olmaya devam edeceklerdir.
Ancak bir başbakanın bu denli açık şekilde alevileri aşağılaması yenilir yutulur cinsten değildir.Bu resmi tutumun alevilere bakışının ifadesidir.İşte Erdoğan tüm bu söylemlerine bugün bir yenisini ekleyerek asıl niyetini açıkça dile getirmekten çekinmemiştir.Konya'da yaptığı mitingde Kılıçdaroğlu'na :'sana mecliste bir gıdım su yok' diyerek 21.yy'ın 'yezid'i olduğunu kendisi dile getirmiştir.
Muhtemeldir ki, bunlar benim paranoyalarım gibi okunabilir.Ancak sünni algıyı yeterince bilenler, başbakanın hitaplarını kimlere yaptığını,mesajlarının nerelere gittiğini rahatlıkla anlayacaktır.
haberin linkini paylaşıyorum kararınızı verin.
http://focushaber.com/-ak-parti-sana-orada-bir-gidim-su-icirmez-video-h-3098.html