HAYIR
Benim HAYIR deme hakkim olmalidir.
Bu hakki kendime , mantik ve anlam ifade eden bir cercevede ancak ben veririm.
Benim HAYIR im benim en derin ,anlayisli duygularimdan bazilarinin fonksiynudur.
Bu HAYIR benim ic ve dis dunyamin iyi olamsina karsi ,disaridan ve iceriden bana uygulanack guce karsi koymamda uyguluyacagim savunmamin temsilcisidir
Bu HAYIR benim en olgun halimi temsil eder
Bu HAYIR benim EVETlerimi anlamli kilar.
Ben bu HAYIRsiz kendimin cocuksu yonume karsi olgun benlgimi koruma ,savunma mekanizmasindan mahrum kalirim.Bu cocuksu yonum benden tum arzularim ve control disi hareketlerimin tatmin edilmesi,hayatimin her alaninda mukemmel olmami(mukemmel ogul,mukemmel anne,mukkemmel baba,mukkemmel kardes mukemmel muhendis v.b) yine karsilastigim her anlasmazligin,yapici kararlar vermekten ziyade aci veirici kararlar vereyim diye ,tatmin olmasini talep etmek icin baski uygular.
Bu cocuksu ve aptal yonler,hayatin kompleks ve cok yonlu olma ozelligine ragmen,mukemmel iliski kurma ve mukemmel dunya kurma yolunda baski araci olurlar.
Ben bu HAYIRsiz diger insanlarin baskilarina ve arzularina karsi savunmasiz olurum.Hatta siradan durumlar bile bu HAYIR,siz ,kendim tarafindan baski araci olarak hissedilir.
Ben HAYIR diyemedigim icin diger insanlarin talepleri yapmam gereken emirler olamaya baslar
Ben bu Hayir,siz kendimi,kendimin ve diger insanlarin compleks olan benliklerinin her yonunu tatmin ve mutlu etmek icin kronik ve kendimi savunamiyacagim bir durumda terkedilmis bulurum.Bu durumda ben kendimin ve diger insanlarin ‘tutsagi ‘ haline gelirim.
Bu HAYIR,siz icimden ve diger insanladan gelen istekleri ve talepleri Kabul veya red etmede secme yeteneginden mahrum kalirim.